Min tipoldefar Jens Kruse var født på gården ca. 1786 og min oldefar Jens Jensen Kruse er født der1827.
Gården ligger tæt
på havet ved Sangstrup klint. Jens Kruse var strandfoged og havde hermed opsyn med strandinger og ilanddrevet gods.
Medens Danmark ejede de Vestindiske Øer og havde besiddelser i Ghana sejlede store
sejlskibe i trkantrute fra Danmark til Ghana, købte slaver her og sejlede til Vestindien hvor de solgte slaverne og fik rom med til bage til Danmark, det tog flere år, og når de nåede kysten ved Sangstrup ankrede de op og roede i land
for at købe friske landbrugsvarer af Jens Kruse. Det blev betalt med rom, og byens ungdom mødtes derfor ofte på Hjembækgaard og festede me dans og romtoddyer.
Sønnen Anton Kruse
overtog ejendommen ved faderens død 1862. Han byggede det nuværende stuehus ca. 1865. Anton var gift med Severine fik ingen børn men tog tre plejebørn til sig. 1 af dem: Petrea overtog sammen med sin mand Peder Sørensen gården1901.
Petrea blev født 1871 og hendes mor døde ved fødselen. Faderen bad så deres tjenestepige at bære den nyfødte om til naboerne Anton og Severine hvad hun gjorde i sit forklæde. Og
hendes efterkommere har stadig gården.
1911 udbrød der brand i gårdens udbygninger. Det stod hurtigt klart at udbygningerne ikke stod til at redde, så man koncetrerede sig om at redde stuehuset.
man overdængede stråtaget med vand og dækkede det med våde sække. Man havde dog tømt huset for inventar som var bragt ud i haven. Manden på gården havde alle sine bankbøger og vigtige papirer i sit skrivebord
og var selvsagt utryg ved at have det stående uden opsyn. Han bad så byens ærligste mand om at tage plads på skrivebordet og bare blive siddende der under hele virakken.
På et tidspunkt
opdagede man at der lød høj latter og sang nede fra klinten, det viste sig at det var byens ungdom der havde "Reddet" gårdens beholdning af drikkevarer.